Een betere wereld met aandacht voor het milieu begint bij jezelf en je onderneming!

We zullen allemaal moeten verduurzamen, ook ondernemers:

  • We hebben maar één planeet, waar we veel zuiniger op moeten zijn.
  • Grondstoffen zijn niet oneindig en raken uitgeput.
  • Duurzamer is vaak ook slimmer, denk aan de subsidie en fiscale regelingen.
  • Denk ook aan je concurrentiepositie. Steeds meer klanten en consumenten zullen kiezen voor duurzaam, milieuvriendelijk en energiezuinig.
  • Duurzamer en energiezuiniger wordt verplicht door wet- en regelgeving.
  • In de toekomst zal meer belasting geheven worden op vervuiling.

Verklein je zakelijke CO2 voetafdruk door te verduurzamen. Denk daarbij aan duurzame investeringen. Verduurzaam het bedrijfspand, volgend jaar is een minimaal energielabel C voor kantoorpanden verplicht. Investeer in energiezuinige of elektrische bedrijfsauto’s, zonnepanelen of een warmtepomp. Maar denk ook aan: afvalscheiding, papierverbruik, energiezuinige en spaarzame verlichting, data verbruik, stimuleer de fietsregeling en circulair ondernemen: hergebruik van computers, laptops, meubilair en (bouw) afval.

Wij adviseren je graag bij het maken van de juiste duurzame keuzes, wij kennen de subsidie en fiscale regelingen. Bijvoorbeeld de energie- en milieu investeringsaftrek en subsidieregeling op verduurzaming en energiebesparing. Onder andere op elektrische bedrijfsauto’s, zonnepanelen en warmtepompen. Zorg wel dat je op tijd deze subsidie en investeringsregelingen aanvraagt.

Wat doen wij zelf:
Wij hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in een duurzaam CO2 neutraal kantoor. CO2 neutraal dankzij onze investering in isolatie, HR glas, een warmtepomp, warmteterugwinningssysteem en zonnepanelen. Ook rijden wij een 100% elektrische auto. En letten we op ons papierverbruik, we printen veel minder en digitaliseren steeds meer. Ook scheiden we afval en maken onze medewerkers gebruik van de fietsregeling.

Ons motto:
In een duurzamere wereld gaat economische groei gepaard met zorg voor onze planeet.